×

Contul meu

REIJU (INIȚIEREA SPIRITUALĂ TRADIȚIONALĂ) ȘI IMPORTANȚA SA PENTRU PRACTICANȚII REIKI

22 Mar 2021 15:12 | General | 1606 Vizualizari
REIJU (INIȚIEREA SPIRITUALĂ TRADIȚIONALĂ) ȘI IMPORTANȚA SA PENTRU PRACTICANȚII REIKI

Reiki este o practică care se adresează minţii, trupului și spiritului fiind o îmbinare a principiilor ezoterice ce au fost reprezentative în Japonia secolului trecut şi anume: principii ale medicinei tradiţionale chineze, metode de transfer energetic, învăţături spirituale şi iniţieri specifice având originea în budhismul Tendai şi metode de control a energiei provenite din tradiţia shintoistă.

Fondatorul acestui sistem original, sensei Mikao Usui, a valorificat toate aceste tendinţe într-o modalitate unică care permite oricărei persoane să fie conectată permanent cu sursa de energie vindecătoare fără a fi necesară o perioadă îndelungată de practică spirituală.

Chiar mai mult decât atât sensei Mikao Usui a învăţat să transmită această abilitate spirituală şi altor oameni până în zilele noastre printr-o metodă tipică cunoscută doar de Maeştri Reiki sub numele de REIJU.

 

Binecuvântare a spiritului.

Reiju este un cuvânt de origine japoneză format din două ideograme kanji: 

  • Rei cu înţelesul de Spirit şi Ju cu semnificaţia de cale sau drum împreună având semnificația „Calea către Spirit”.

 

Primul kanji semnifică spirit, suflet sau respect, în funcţie de contextul în care este folosit. Cea de a  doua ideogramă denumită Ju are semnificaţia de a notifica, a înştiinţa, a instrui, a informa, a autoriza sau a oferi permisiunea.

Reiju poate fi interpretat atât ca „a accepta spiritualitate“ cât şi „a dărui spiritualitate“ indicînd un transfer spiritual al cunoaşterii sau o autorizare a cunoaşterii spirituale în sensul utilizării acesteia.

 

Primele informaţii publice care au fost promulgate în vest despre Reiju au fost cele dezvăluite de sensei Hiroshi Doi la conferinţa Maeştrilor Reiki din Vancouver Canada în anul 1999. Sensei Doi, a oferit tuturor celor prezenţi Reiju însă nu a descris procedura exactă a efectuării acestuia. El a explicat că Reiju era primit de către studenţii japonezi de Reiki în cadrul unor întâlniri săptămânale denumite Shyokai unde se practica Hatsurei Ho – metoda generării unui flux puternic de energie – iar în finalul efectuării acesteia studenţii meditau câteva clipe. Acesta era momentul în care maestrul dăruia iniţierea fiecăruia dintre cei prezenţi. Prin această pregătire săptămânală şi prin propria lor practică, abilitatea studenţilor de a conduce Reiki era în mod semnificativ crescută.

 

Reiju reprezintă modalitatea originală spirituală japoneză prin care studenţilor li se deschide accesul la sursa de energie, ei fiind conectaţi pentru tot restul vieţii la aceasta. Reiju se poate descrie cu ajutorul ideogramelor kanji în două modalități diferite, fiecare însemnând cu totul altceva. 

Astfel Reiju poate sugera atât “a accepta spiritualitate" cât și “a dărui spiritualitate”. În cercurile restrânse ale maeştrilor de Reiki japonezi, Reiju, este recunoscut ca fiind “darul celor 5 binecuvântări”.

 
Reiju este metoda folosită de către maeştrii japonezi de Reiki din Usui Reiki Gakkai prin intermediul căreia abilitatea de a folosi forţa universală a vieţii este oferită studentului la fiecare întâlnire cu maestrul său. Reiju este un acordaj spiritual, o conexiune directă, nemijlocită a fiecăruia cu propriul său spirit.

 

Reiju nu numai că stabileşte conectarea studentului la sursa de energie Reiki, dar îi și întărește această conexiune, crescând abilitatea de a folosi Reiki.

Primirea unui singur Reiju nu este suficientă pentru dezvoltarea forţei și puterii Reiki deşi un singur Reiju reprezintă tot ceea ce este necesar cuiva ca să poată practica Reiki. Pentru a progresa pe drumul spiritual va trebui să primiţi în mod regulat multiple Reiju, să practicaţi zilnic Hatsu Rei Ho sau celelalte tehnici Reiki și să aplicaţi principiile Reiki în viața zilnică.

Oferirea și primirea Reiju este o practică regulată, tipică, de bază a întâlnirilor pe care maestrul Reiki le are cu studenţii, toti cei prezenţi primind nenumărate inițieri spiriruale de acest gen. Aceasta este cheia prin care se dezvoltă la maximum abilitatea de executa tehnici în care intuiţia joacă un rol major, ca de exemplu Reiji Ho.

Studenţii japonezi de Reiki erau nevoiţi să aştepte până la 10 ani înainte de a-și dezvolta abilitatea de a practica Reiji Ho (tratamentul pe baza intuiției) sau Byonsen Reikan Ho (scanarea), ceea ce le permitea să treacă la nivelul următor. Aceste abilităţi fiind indicatorul care arăta faptul că studentul era pregătit pentru pasul ce urma. 

Odată ce aveau acces la nivelul doi - Okuden - aceştia continuau să primească Reiju ca o practică de bază, dar într-o formă diferită față de cea anterioară.

 

Personal am adoptat o metodă care a dat rezultate în condițiile vieții moderne.
Studenții care a urmat cursurile mele pot să vină la reluare curs fară să mai plătească încă o data prețul întreg. Plătesc doar un preț special care este de 100 ron pentru cursul de două zile și 150 ron pentru cel de trei zile. Astfel pot beneficia de Reiju de oricâte ori simt nevoia de o reconectare puternică la Sursă și de o reactualizare a cunoștințelor!

În încheiere vă urez practică plăcută și rodnică în a vă cunoaște și dezvolta armonios către potențialul dumneavoastră superor.

 

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

Din seria vindecă-te pe tine însuțI - utilizând energia copacilor
22 Dec 2020 15:19
Copacii sunt foarte puternici în conformitate cu maeștrii taoiști. Pe lângă absorbția dioxidului de carbon și transformarea acestuia în oxigen, copacii pot absorbi și energia negativă și o pot transforma în... ...
Despre Terapia Bowen - Emisiune la Antena1 Ploiesti - Cristian Vasilescu
29 Oct 2017 19:06 | General
Copacii sunt foarte puternici în conformitate cu maeștrii taoiști. Pe lângă absorbția dioxidului de carbon și transformarea acestuia în oxigen, copacii pot absorbi și energia negativă și o pot transforma în... ...
Chemarea Spiritului
18 Feb 2021 10:53
Unii dintre noi știm clar că am fost chemați să mergem pe calea medicinei energetice, a terapeuților. Situația actuală a societății: boală, moarte, război, suferință apărute pe neașteptate schimbă realitatea fiecăruia pentru totde...
VINDECAREA BOLILOR DEGENERATIVE, CRONICE ȘI AUTOIMUNE HOLISTIC
18 Jan 2021 18:27
Medicina tradiţională chineză consideră că bolile au ca și cauză în general cele şapte emoţii: bucurie, tristeţe, furie, supărare, melancolie, frică şi spaimă. Mai exact atunci când aceste emoții sunt excesive sau dureaz...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!