×

Contul meu

Din seria vindecă-te pe tine însuțI - utilizând energia copacilor

22 Dec 2020 15:19 | General | 1182 Vizualizari
Din seria vindecă-te pe tine însuțI - utilizând energia copacilor

Copacii sunt foarte puternici în conformitate cu maeștrii taoiști. Pe lângă absorbția dioxidului de carbon și transformarea acestuia în oxigen, copacii pot absorbi și energia negativă și o pot transforma în energie benefică. 

Rădăcinile copacilor sapă adânc în Pământ, iar ramurile lor, se ridică spre ceruri. Ei absorb energia Pământului și energia universală a cerului. Copacii sunt considerați printre cele mai avansate plante spirituale de pe Pământ datorită conștiinței lor care este în stare de meditație constant și schimbului de energie subtilă.  

Puteți stabili o relație cu copacii, atât timp cât înțelegeți limbajul lor. Vă pot ajuta să vă deschideți canalele de energie să cultivați calmul, prezența și vitalitatea și să primiți vindecare. De asemenea, pot beneficia de ajutorul tău atunci când îi ajuți să scape de blocajele și părțile devitalizate ale lor. 

Ca în orice altă relație, beneficiați reciproc prin conexiunea dumneavoastră.

Cum să folosiți energia ,,chi" a copacilor pentru a vă vindeca?  

Urmați acești pași pentru a alege arborele potrivit și a stabili o relație energetică cu acesta:  

 

1. Cum să alegi arborele potrivit?  

Oamenii au folosit părți din copaci pentru vindecare și autovindecare din cele mai vechi timpuri. Dar pe parcurs, au descoperit că fiecare tip de copac era mai potrivit pentru un tip specific de remediu și tulburare. 

*De exemplu pinii. Radiază sănătate, hrănesc sângele, întăresc sistemul nervos și chiar ajută la longevitate, în timp ce hrănesc sufletul și spiritul. Pinii, care sunt adesea subiectul poeziei și picturilor chinezești antice, sunt considerați „copaci nemuritori”. 

Există, și alți copaci folositori. Cei mai maiestuoși au energia maximă, în timp ce cei care stau în apropierea fluxurilor de apă sunt și mai buni. 

Copacii au caracteristici diferite. Unii au energie mai caldă, în timp ce alții au energia mai rece. Cu o practică constantă, puteți învăța să distingeți fiecare specie pentru o utilizare specifică.  

Caracteristicile diferite ale copacilor: 

 • *Cireși și cedrii pot scădea temperatura și pot alimenta energia Yin. 
 • *Salcia combate vânturile uscate și elimină excesul de umiditate din organism, reduce tensiunea arterială, întărește tractul urinar și vezica urinară. 
 • *Ulmi pot calma mintea și pot consolida stomacul. 
 • *Arțari combat vânturile uscate și ajută la reducerea oricărei dureri. 
 • *Roșcovul ajută la eliminarea căldurii interne și a condițiilor de echilibrare a inimii. 
 • *Copacii Banyan sau smochinul din Bengal îți purifică inima și ajută la eliminarea umidității din organism. 
 • *Scorțișoara poate elimina frigul din inimă și stomac. 
 • *Brazii ajută la absorbția vânătăilor, reduc transpirația și ajută la vindecarea fracturilor osoase. 
 • *Paducelul ajuta digestia, consolideaza intestinul și combate tensiunea arteriala ridicata. 
 • *Mesteacănul ajută la reducerea temperaturii corpului, la eliminarea umidității corpului și la detoxifierea organismului.
 • *Prunul hrăneste splina, stomacul, pancreasul și calmează mintea. 
 • *Smochinul ajută la eliminarea excesului de căldură din organism prin creșterea salivării, de asemenea hrănește splina și ajută la tratarea diareei. Ajută la întărirea vezicii urinare și la ameliorarea problemelor urinare la femei.  

Rețineți că copacii mici nu au suficientă energie pentru a vă întâmpina, în timp ce copacii uriași pot să vă uimească cu energia lor. Cel mai bine este să îl selectați pe unul mediu, dar robust.  

 

2. Cum se stabilește o relație energetică cu copacul?  

Puteți crea un ritual de comuniune tăcută cu copacul. Dar mai întâi, trebuie să vezi personalitatea pomului și viața acestuia.  Unii copaci sunt foarte generoși și îți oferă rapid energia de care ai nevoie. Alți sunt slabi sau bolnavi și au nevoie de energie vindecătoare înaintea ta. Unii sunt prietenosi, în timp ce altii sunt doar indiferenti.  Puteți lucra cu mai mulți dintre ei, pentru a afla ce copac este cel mai potrivit pentru dvs. Fii deschis și dă-le respectul tău, fără a-i împinge prea tare să se încline la scopul tău. Cel mai important lucru în stabilirea unei conexiuni este să fii aproape de copac, astfel încât să poți atinge, deschide inima și să fii clar în intențiile tale cu iubire.  Prin activarea acestor patru elemente veți stabili o relație energetică cu arborele:  Atingere; Deschidere; Sinceritate; Iubire. 

Este necesar să dedicați cateva minute prietenului copac. Unii copaci pot răspunde mai repede în funcție de energia lor.  Cum începe procesul de vindecare?  Vizitați regulat copacul. Construirea unei relații cu copacii durează tot asa ca si construirea uneia cu oamenii. Dar dacă tot reveniți la același copac, șansele sunt că veți începe prietenia voastră cu acesta. Odată ce îl vizitați în mod regulat, vă va aștepta. Unii spun că ar putea chiar să-i lipsească prezența. Crearea unei comuniuni spirituale cu copacii este necesara in acest proces. Când în sfârșit stabiliți această comuniune, nu trebuie să controlați situația. Permiteți-vă să vă relaxați și să vă dizolvați în această comuniune. Permiteți copacului să vă indrume în vindecarea voastră. V-ar putea rezolva problema sau vă poate oferi un ghid intuitiv despre cum puteți găsi ajutor suplimentar. Sau va vindeca aspectul spiritual al problemei tale.  În Japonia, oamenii petrec ore liniștite în mijlocul copacilor absorbind înțelepciune, făcând plimbări lungi pentru a-și stimula sistemul imunitar.  În taoism, elevii sunt încurajați să mediteze langa copaci și se crede că arborii absorb energiile negative, înlocuindu-le cu altele sănătoase. Copacii sunt văzuți ca o sursă de vindecare emoțională și fizică și transmițători de energie universală.  

Iată câteva tehnici pe care le puteți practica:

 1. Îmbrățișarea copacilor:    
 2. Așezat cu fața la copac:


   
 3. Meditație lângă copac:


   
 4. Stând cu fața la copac:

 

 

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

BLOCAJELE ENERGETICE. CE SUNT ȘI CARE SUNT CAUZELE?
09 Mar 2021 22:02
Există în anatomia energetică a omului așa-numitele canale care transportă energia în organism, canale pe care lucrează acupunctorii și presopunctorii. Aceste canale au fost acceptate din anul 1973 și de oamenii de știință at...
Varza murată – importanța ei pentru sănătate
30 Apr 2017 18:49 | General
Oamenii de știință au constatat că persoanele care o consumă sunt mai puțin expuse îmbolnăvirii de cancer. Varza murată este, întradevăr un aliment minune. Cu toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură...
MEDICINA ENERGETICĂ HOLISTICĂ!
18 Jan 2021 18:18
Medicina alopată se concentrează pe stoparea, pe inhibarea simptomelor, nu pe cauza/cauzele care le generează. Bolile nu sunt altceva decat un concept, iar acest concept include simptome, grupuri de simptome, sindroame care se manifestă ...
Din culisele terapiei Bowen
05 Apr 2017 16:43 | Media
Se scrie mult despre terapia Bowen. Am citit foarte mult pe acest subiect. Nu am gasit până acum un material explicit despre prevenția prin terapia Bowen. După cum bine știu cursanții de nivel master, în terapia Bowen se lucrează du...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!