×

Contul meu

IMPORTANȚA SCANĂRII NUMITĂ BYOSEN ÎN TERAPIA REIKI!

22 Mar 2021 19:37 | General | 2107 Vizualizari
IMPORTANȚA SCANĂRII NUMITĂ BYOSEN ÎN TERAPIA REIKI!

În general vorbind, faza de tratament a ședinței profesionale de Reiki începe cu scanarea energică sau byosen și se desfășoară după discuția dinaintea ședinței, atunci când clientul este situat confortabil pe masa Reiki. Mulți practicanți Reiki recunosc Byosen („locul blocajului” sau „locul bolii”) ca o tehnică japoneză Reiki prin care se identifică zonele cu cea mai mare nevoie de vindecare și oferă o bază de informații energetice pentru practicant pe măsură ce realizează tratamentul.

De asemenea, creează un câmp de energie de vindecare în corpul energetic, îmbunătățind fluxul de Reiki pe tot parcursul tratamentului. Valoarea unei scanări efectuate în mod conștient nu poate fi subestimată; oferă o mulțime de informații despre frecvența energetică a destinatarului atât în corpul fizic, cât și în cel subtil. O scanare amănunțită la început, efectuată la intervale de-a lungul tratamentului, informează terapeutul despre răspunsul beneficiarului la energia de vindecare a Reiki pe măsură ce tratamentul progresează și este un instrument foarte eficient.

 

Am aflat mai întâi despre byosen și despre importanța acestuia într-un tratament Reiki, în timpul clasei mele (primul) de nivel 1, cu mulți ani în urmă. Profesorul nostru de Reiki a subliniat valoarea acestei tehnici și a încurajat puternic utilizarea acesteia în toate sesiunile de Reiki. Am luat în seamă sfatul și am încorporat byosen în toate sesiunile mele de Reiki de atunci.

De-a lungul anilor, Reiki m-a îndrumat să folosesc byosen, ajutând la rafinarea acestuia pentru beneficii optime. Îndrumarea sa este în continuă evoluție și, până în prezent, Reiki m-a ajutat să dezvolt o intenție puternic concentrată pentru scanare, rezultând o percepție sporită a câmpului energetic al individului și a zonelor care au cea mai multă nevoie de tratament.
 
Învățarea procedurii scanării byosen este relativ ușoară și simplă. Cu toate acestea, este o tehnică care necesită practică și răbdare; acestea permit practicantului să devină din ce în ce mai perceptiv în timp asupra energiei emise de individ.

 

Cu practică și răbdare, practicantul devine capabil să identifice blocajele în corpurile fizice și subtile, precum și să recunoască răspunsul acestor corpuri la Reiki. Ca rezultat, învățarea și practicarea scanării byosen devine cu adevărat o componentă necesară a unei sesiuni complete de Reiki.
 


Scanarea Byosen

Pentru a efectua o scanare byosen, practicantul își asumă poziția Gassho și stabilește în tăcere o intenție pentru vindecarea și binecuvântarea profundă a destinatarului. Se pot activa, de asemenea, simbolurile Reiki și pot fi invitate „ajutoarele de lumină și iubire Divină care trebuie, vor și pot să participe conform binelui Divin”.

În timp ce stă lângă pacient, care se află confortabil pe masa Reiki și menține o intenție relaxată, dar concentrată, practicantul își așează o mâna sau amândouă la câțiva centimetri deasupra chakrei coroanei pacientului. Pe măsură ce Reiki curge, mâna se mișcă încet peste față, gât, umeri în josul corpului. Pe tot parcursul scanării, mâna practicantului este ținută la câțiva centimetri deasupra formei fizice și mișcată încet și concentrat în stare de relaxare, în jos în centru și dintr-o parte în alta.

Practicantul continuă acest lucru până la picioare, rămânând în același timp concentrat și conștient de acele zone care emit o diferență, o schimbare sau o modificare a frecvenței. 

 

Aceste modificări pot fi resimțite ca: răcoare, căldură, furnicături, presiune sau senzație de flux magnetic, pentru a le numi pe cele mai frecvente. Cu toate acestea, scopul scanării byosen este de a localiza zonele în care practicantul notează o „schimbare” în starea normală. Menținerea atenției focalizate în timpul scanării este esențială, mai ales dacă practicantul este începător în scanarea byosen. Focalizarea atenției accentuează percepția practicantului și permite transmiterea informațiilor energetice mai eficient.
 
Când au fost observate zonele de byosen, practicantul poate verifica corpul subtil al destinatarului (aura) în locurile afectate efectuând o altă scanare la aproximativ 30 cmi sau mai mult deasupra corpului fizic. Pentru aceasta, practicantul ridică și coboară încet mâna nedominantă sau ambele pentru a determina locația problemei în corpul subtil, rămânând din nou concentrat pe o schimbare sau o diferență a energiei percepute.
 
Odată ce locurile de byosen sunt stabilite, practicantul canalizează Reiki către zonele afectate până când este detectată o schimbare de energie, indicând prezența vindecării. De obicei, practicantul nu va întâlni mai mult de două sau trei locuri care au nevoie; cu toate acestea, pot fi mult mai multe în unele cazuri extreme. Deci, este de competența practicantului să rămână deschis față de orice informație energetică care trece și să aibă grijă să evite distragerea atenției în timpul scanării byosen.
 
În practica după ce scanarea inițială byosen este finalizată, se poate continua scanarea la intervale de-a lungul tratamentului Reiki, ceea ce oferă un feedback energetic excelent cu privire la răspunsul de vindecare al beneficiarului la energie. Îndrumările primite în timpul ședințelor de Reiki m-au determinat să efectuez mai multe scanări și aceasta a reprezentat un beneficiu enorm pentru clienții mei. La încheierea tratamentului, efectuez o scanare finală pentru a discerne dacă persistă încă zone care au nevoie de vindecare. Din experiența mea, un tratament Reiki amănunțit și intenționat va fi abordat majoritatea, dacă nu toate, corecțiile necesare în acel moment. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să fii sigur, iar o scanare finală byosen va dezvălui orice locații care necesită Reiki suplimentar.
 

Nivelurile de Byosen

O fațetă mai puțin cunoscută a scanării byosen este aceea că se prezintă practicianului ca diferite niveluri detectabile; aceste niveluri sunt indicatori ai gradului de byosen prezent în corpurile fizice și subtile. Recunoașterea acestor niveluri în timpul unui tratament Reiki este o sursă benefică de informații.
 
Acestea sunt prezentate aici în ordinea intensității crescânde. Majoritatea practicienilor sunt familiarizați cu senzațiile, dar pot să nu fie conștienți de semnificația lor în timpul tratamentului.
 

  • Căldură (primul nivel de intensitate a senzației) - Nivelul de căldură este mai mare decât în mod normal în timpul unui tratament Reiki. Acest nivel indică o anumită acumulare de toxine.
     
  • Căldură puternică (al doilea nivel) - Căldura experimentată de practicant poate deveni incomodă, iar palmele pot începe să transpire. Aceasta indică o concentrație mai mare de toxine.
     
  • Furnicături (al treilea nivel) - Acest lucru poate fi experimentat ca o senzație de „ace” sau o senzație de bâzâit în mâini. Se poate manifesta, de asemenea, ca amorțeală sau o senzație de „tragere”. Acest nivel indică un nivel mai grav de acumulare toxică.
     
  • Palpitant, rece (al patrulea nivel) - Practicianul poate experimenta acest nivel ca o senzație pulsantă în mâini, care poate deveni, de asemenea, incomodă. Manifestarea răcirii, precum și pulsațiile puternice, semnalează că partea afectată conține o acumulare substanțială de energie toxică, probabil din cauza unei infecții sau a unei probleme nerezolvate de multă vreme.
     
  • Durere (al cincilea nivel) - Aceasta se referă la durerea resimțită la mâini și, uneori, în alte zone ale practicantului. Durerea poate fi limitată la vârfurile degetelor sau la degete. Cu toate acestea, se poate manifesta și în toată mâna, încheietura mâinii și brațul până la umăr. Acesta este, desigur, cel mai sever nivel de byosen. Când practicianul simte durere, este necesar să mențineți poziția mâinii și să canalizați Reiki până când durerea dispare, ceea ce indică o scădere a byosenului. Prezența durerii este un semnal energetic și nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea practicantului. Oricum dacă apare această senzație, poți scutura mâinile de două-trei ori în jos. În practica mea, am experimentat senzația de durere uneori în timpul unui tratament și sunt întotdeauna recunoscător pentru acest semnal inconfundabil.

 
Abilitatea de a detecta, recunoaște și identifica byosen la alții și nivelurile sale este un mare beneficiu pentru practicant și pentru persoanele deservite. Există multe de învățat despre valoarea byosenului într-o sesiune de Reiki; amploarea sa depășește cu mult domeniul acestui articol.

În concluzie, scanarea byosen ocupă un rol esențial în practica Reiki și trebuie ca fiecare practicant Reiki să devină experimentat și familiarizat cu acest instrument remarcabil. 

 

Capacitatea sa de a transmite informații energetice pe tot parcursul tratamentului este cu adevărat un cadou. Și, deși știm că, în înțelepciunea sa infinită, Reiki oferă vindecarea cea mai necesară fiecărui individ, prezența unui practicant perceptiv și cunoscător creează un concert armonios de vindecare pentru beneficiul optim al beneficiarului.

În timp această practică poate duce la apariția așa-numitelor percepții „paranormale”, clar simțuri, etc.

Spor în practică. Dacă doriți puteți să împărtășiți experiențele dvs comentând, sau puteți pune întrebări!

 

 

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

VINDECAREA ENERGETICĂ EXPLICATĂ
20 Apr 2021 15:06
Vindecarea energetică se realizează prin interacțiunea dintre câmpul energetic al terapeutului și câmpul energetic al pacientului. Această interacțiune a câmpurilor energetice poate fi explicată folosind termenii și ......
Terapia Bowen, terapie holistică ce reprogramează organismul pentru a se vindeca pe sine!
22 Apr 2017 20:42 | General
Imaginati-vâ cât sunt de complicate și sofisticate computerele în zilele noastre? Prin simpla apăsare a unei taste putem accesa informații din întreaga lume, păstrăm  uriașe cantități de documente și efectuăm...
CÂND PROFESORUL ÎNVAȚĂ DE LA ELEVI !!!
22 Jun 2021 11:02
Citeam mai de mult o întâmplare petrecută cu un grup de călugări. Aveau organizată o întâlnire unde să dezbată situații din practica lor și să se roage împreună. Întâmplarea a făcut ca în ...
Reiki simplu șI eficient!
22 Dec 2020 15:09
Reiki creează simplitate în viața noastră în nenumărate moduri. Aduce un echilibru fiecărui aspect al vieții noastre personale, atunci când este practicat zilnic sau aproape zilnic.  ...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!