×

Contul meu

„Mușchiul sufletului” și importanța lui pentru sănătatea umană!

05 May 2017 14:51 | General | 959 Vizualizari
„Mușchiul sufletului” și importanța lui pentru sănătatea umană!

Mușchiul psoas este de multe ori menționat în terapiile de recuperare musculară drept cea mai importantă parte a musculaturii corpului, fiind cunoscut și ca „mușchiul sufletului”. În terapia Bowen procedura pentru mușchiul psoas este foarte importantă si face parte din multe protocoale.

Mușchiul respectiv are rolul de a stabiliza bazinul și este situat în apropierea osului șoldului influențând mobilitatea, structura șoldului, funcția articulațiilor, flexibilitatea, și multe altele. În plus față de funcția sa care ajută la menținerea corpului în poziție verticală și la mișcare, despre psoas se crede că ar putea permite conectarea la momentul prezent mai ales atunci când este întins și tensiunea este eliberată din organism prin diferite modalitati precum proceduri de yoga, qigong și cel mai ușor prin terapia Bowen.

Cercetările indică faptul că psoas este vital pentru bunăstarea noastră psihologică, care se află în strânsă conexiune cu frica și anxietatea, în plus față de sănătatea structurală.

 

Psoas este principalul mușchi asociat cu stabilitatea fizică. Se întinde de la picioare până la nivelul coloanei vertebrale și este singurul mușchi care leagă picioarele de coloana vertebrală. Fibrele musculare încep de la vertebrele T12, urmeaza în jos cele cinci vertebre lombare, înainte de a atașa la partea de sus a osului coapsei.

Pe lângă conectarea picioarelor și a coloanei vertebrale, psoasul este conectat la diafragmă. Respirația este modulată de diafragmă, și este, de asemenea, locul în care se manifestă multe simptome fizice asociate cu frica și anxietatea. Liz Koch, autoarea unei cărți despre mușchiul psoas, crede că acest lucru se datorează legăturii directe dintre psoas și partea cea mai veche a creierului nostru și a măduvei spinării, numit creierul reptilian.

 

Potrivit lui Koch, „cu mult timp înainte ca cuvântul vorbit sau capacitatea de organizare a cortexului să se dezvolte, creierul reptilian, cunoscut pentru instinctele sale de supraviețuire, a fost responsabil pentru menținerea funcțiilor esențiale ale organismului”. Modul în care trăim astăzi, într-o grabă constantă, în competiție și tensiune permanentă, pune psoasul într-o constantă stare de „luptă sau fugi”.

 

Prinși într-o constantă stare de „fugă sau luptă”, mușchii psoas sunt stresați și atrofiați, ceea ce poate duce la apariția mai multor probleme, cum ar fi durerile de spate, șold, sau de genunchi, și problemele digestive sau chiar disfuncțiile de respirație. Ar putea fi, de asemenea, o cauză majoră a durerilor fizice cronice, fără o cauză aparentă.

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

MEDICINA ENERGETICĂ HOLISTICĂ!
18 Jan 2021 18:18
Medicina alopată se concentrează pe stoparea, pe inhibarea simptomelor, nu pe cauza/cauzele care le generează. Bolile nu sunt altceva decat un concept, iar acest concept include simptome, grupuri de simptome, sindroame care se manifestă ...
REIKI PENTRU ÎNCEPĂTORI. Un posibil plan pentru tratamentul Reiki: de la început - până la final
22 Feb 2021 12:04
Rugăciune   Scurtă rugăciune către Atoatecreator afirmând că îi predăm lucrarea și Îl rugăm să ne ajute în respectiva acțiune cu „toate ajutoarele de lumină și iubire Divină, care trebuie, vor ...
Reiki pentru bucurie și stare de bine
18 Oct 2020 21:16 | General
Astăzi ne permitem să explorăm sursa bucuriei care durează. Milioane de practicanți Reiki au accesat acest fel de bucurie în timpul ședințelor de Reiki. Este clar că în cele din urmă suntem în căutarea bucuriei, a stăr...
Terapia Bowen cu Cristian Vasilescu
30 Mar 2014 15:58 | Media
Informații și imagini despre terapia bowen de la un practicant cu experiență.     Tehnica Bowen este terapie holistică. Se bazează pe declanșarea capacității de auto-vindecare a propriului nostru organism. Mișcările exercita...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!