×

Contul meu

Varza murată – importanța ei pentru sănătate

30 Apr 2017 18:49 | General | 1386 Vizualizari
Varza murată – importanța ei pentru sănătate

Oamenii de știință au constatat că persoanele care o consumă sunt mai puțin expuse îmbolnăvirii de cancer. Varza murată este, întradevăr un aliment minune. Cu toate că ne amintim de ea doar ocazional, varza murată se bucură de anumite proprietăți medicale și nutriționale ce merită subliniate.

Varza murată este foarte de bogată în vitamina C (mai bogată chiar decât alimentul în stare proaspătă, crudă), vitamina ce oferă protecție antioxidantă, dar nu numai, ajutând astfel la fortifierea sistemului imunitar al organismului. Varza murată este cunoscută și ca un puternic mineralizant și remediu împotriva anemiei. În compoziția sa sunt prezente minerale și vitamine esențiale pentru funcționarea optimă a organismului: vitamine din complexul B și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.  100 g de varză murată asigură un sfert din doza zilnică de vitamina C recomandată, iar un pahar-două pe zi de zeamă de varză pot face minuni pentru persoanele anemice sau a celor suferinzi de hemoroizi.

De asemenea, varza acră poate fi consumata cu incredere in curele de slabire intrucât conține puține calorii (20 calorii la 100 grame) și contribuie la reglarea digestiei, înlesnind totodată arderea grăsimilor. În timpul procesului de fermentație, se formează acidul lactic ce actionează pozitiv asupra tractului digestiv curățându-l de bacteriile dăunătoare și ajutând astfel la detoxifierea organismului. Pe langă rolul său de eliminare a toxinelor din organism, varza murată mai este cunoscută și pentru efectul său de stabilizare a tensiunii arteriale. Recent, nutriționiștii secolului XX apreciază varza murată drept un puternic aliment afrodiziac pentru barbați, ducând la creșterea potenței masculine. Conform unui alt studiu recent, femeile care consumă varză murată de 5 ori pe săptămână prezintă un risc cu 70% mai scăzut de a dezvolta cancer la sân. Virozele pot fi și ele evitate prin consumul de varza acră, iar pentru prevenirea gripei aviare varza murată este recomandată cu căldură de către specialiști. Gratie conținutului sau de vitamina B12, varza murată încetinește procesul de îmbătrânire, protejând sistemul nervos și împiedicând pierderile de memorie.

 

Varza murată este puternic alcalină şi, deci, un aliat excepţional pentru menţinerea mediului intern, sânge şi limfă, într-o stare de echilibru. Aşadar, iarna consumaţi frecvent salate din varză murată. Aşadar vorbim despre un produs ideal pentru consum în anotimpurile reci( dar nu numai ) când nu aveţi acces la vegetale crude, produse în România.

În procesul de fermentaţie  apar probiotice, compuşi esenţiali pentru flora colonului, deci pentru întreaga digestie. Însă poate cele mai mari virtuţi ţin de compuşii cu sulf pe care îi conţine. Aceştia au efect dovedit în laborator de prevenţie a cancerului. Varza combate efectele toxice ale alimentelor pe bază de carne procesată, în special a mezelurilor, grătarelor, prăjelilor.

Nutriţia este vitală pentru susţinerea procesului de detoxifiere

Substanţele active din varză intră în cele două faze de detoxifiere care au loc la nivel celular în ficat. În cea de-a doua fază, ficatul trebuie să distrugă metaboliţii rezultaţi în urma digestiei cărnii. Aceştia sunt de obicei mult mai toxici decât toxinele iniţiale din carne.

Cei mai periculoşi metaboliţi intermediari rezultă din procesarea de către organism a cărnii roşii, preparate incorect (inclusiv grătar), şi a alcoolului. Varza murată poate fi consumată zilnic,  adaptată într-o dietă diversă.

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

Din seria vindecă-te pe tine însuțI - utilizând energia copacilor
22 Dec 2020 15:19
Copacii sunt foarte puternici în conformitate cu maeștrii taoiști. Pe lângă absorbția dioxidului de carbon și transformarea acestuia în oxigen, copacii pot absorbi și energia negativă și o pot transforma în... ...
Rolul glandelor endocrine în organism
06 Nov 2020 21:22
Știm că în terapia și practica Reiki chakrele, corespondentul glandelor endocrine la nivelul biocâmpurilor joacă un rol important. ...
faptdivers.ro : Cristian Vasilescu face adevarate minuni cu terapia Bowen la Ploiesti
14 Mar 2013 15:33 | Media
 Puteti citi integral aticolul aici!    Cristian Vasilescu s-a născut în Ploieşti, pe 18 decembrie 1968. Din 1996, practică terapiile complementare, pentru care s-a pregătit în România şi în străinătate...
IMPORTANȚA CURĂȚĂRII ENERGETICE
10 Jan 2022 17:17
În câmpurile energetice ale oamenilor, în mentalul lor conștient și subconștient se află des informații și energii nebenefice provenite de la: alte persoane, alte forme de viata, etc.  ...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!