×

Contul meu

Optimizarea sistemului imunitar prin practica Reiki

06 Sep 2020 16:14 | General | 265 Vizualizari
Optimizarea sistemului imunitar prin practica Reiki

Sistemul imunitar la om  nu ocupă zone atat de clar delimitate precum alte sisteme din corp cum fi cel respirator, digestiv etc.  

Este mai mult o problemă de funcționare optimizată și sincronizată a diferitelor părți ale corpului. Se știe că ține în mare parte de sistemul digestiv.  Șaptezeci la sută din celulele imunitare se găsesc în intestin, care începe de la gură și se termină în partea de jos.

 

Sistemul imunitar este implicat atât în ​​prevenire, bariere precum pielea, lacrimile și acizii ajută la menținerea substanțelor străine în afară, cât și în combaterea invadatorilor care încalcă aceste bariere.  

♡ Idei pentru menținerea unui sistem imunitar optim:

Este clar, cel mai bun mod de a vă sprijini sistemul imunitar este să dobândiți un mod de viață sănătos.

In zilele noastre este o mare provocare să reușești asta. Aici intervine practica Reiki.

Practica Reiki cere foarte puțin efort și evocă un răspuns echilibrat, de auto-vindecare, din interiorul organismului dumneavoastră. 

Asta înseamnă că, chiar și atunci când apare un factor stresant neobișnuit, prelungit, cum ar fi pandemiile (sau factori de stres mai frecvenți, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau accidentele), este mai probabil să fiți și să rămâneți echilibrat și sănătos, sau să vă recuperați mai repede prin practicarea autotratamentului Reiki zilnic sau prin primirea de ședințe Reiki constant de la un prieten sau un terapeut profesionist Reiki.

Pe scurt despre sistemului imunitar:

Sistemul imunitar are două părți principale: înnăscută și adaptativă. Sistemul imun înnăscut este primul care răspunde. Răspunsul său este imediat și nespecific, atacând orice substanță străină.

Sistemul tău imunitar adaptiv reacționează după aceea. Află mai multe despre invadator și vizează agenții patogeni cu strategii specifice, complexe. 

De asemenea, este responsabil pentru echilibrarea răspunsului inflamator, astfel încât să nu suferiți de inflamații exagerate, dintre care cea mai gravă, o furtună de citokine, poate fi letală.

 

Iar sistemul imunitar adaptiv poate conferi imunitate pe termen lung sau cel puțin vă poate ajuta să fiți mai bine pregătiți pentru a aborda un agent patogen repetat.

Semne că sistemul imunitar este activat:

De unde știi că sistemul tău imunitar funcționează? Înroșirea, umflarea și / sau căldura sau febra sunt semne frecvente ale sistemului imunitar lucrând. Și există o altă indicație importantă pe care s-ar putea să o ignorați.

Te-ai simțit vreodată obosit fără niciun motiv aparent? Această oboseală ar putea fi un semn că sistemul imunitar este angajat. 

Dacă da, în loc să vă forțați, să lucrați împotriva corpului, deoarece aveți ceva important de făcut, ar fi mai înțelept să acordați prioritate odihnei, ajutându-vă sistemul imunitar să-și facă treaba. Acesta este și un moment potrivit pentru a practica autotratamentul Reiki mai mult. 

Dacă vă sprijiniți sistemul imunitar atunci când este suprasolicitat, este posibil să evitați îmbolnăvirea sau cel puțin să aveți o boală mai ușoară. 

Pandemia a arătat diferența pe care o poate face o stare bună de sănătate, în capacitatea unui individ de a combate agenții patogeni. 

Persoanele infectate au o gamă largă de experiențe, de la niciun simptom până la îmbolnăvirea atât de grea încât trebuie spitalizate. Deși pot exista multe motive pentru aceasta, imunitatea gazdei joacă un rol important.

Ce afectează imunitatea?

În ziua de azi sunt multe provocări în a menține un sistem imunitar eficient.

Să ne uităm la unele dintre cele pe care le puteți controla. De exemplu, modul în care te simți, starea ta psihospirituală, îți afectează sistemul imunitar. Asta pentru că starea ta psihospirituală are corelații biochimice în organism.

 

Dacă sunteți stresat, corpul eliberează hormoni de stres, inclusiv cortizol, care suprimă imunitatea. Nivelurile ridicate susținute de cortizol contribuie la insomnie și încurajează organismul să mențină grăsimea.

Practica Reiki te ajută să fi calm și liniștit, ceea ce sprijină funcționarea echilibrată a sistemului tău imunitar. Și prin scăderea stresului de bază în fiecare zi, practicarea zilnică a autotratamentului Reiki vă ajută să rămâneți echilibrat pe tot parcursul zilei. Asta face diferența între a răspunde la o provocare în mod creativ și cu succes, sau a reacționa și a înrăutăți situația.

Conștientizarea recunoștinței este bună pentru sistemul dumneavoastră imunitar. La fel experimentarea bunăvoinței față de ceilalți, gândirea benefică față de semeni. 

După sesiunile noastre de Reiki, participanții își exprimă deseori sentimentul de recunoștință. Ne ajută să realizăm profund că nu suntem singuri în acest univers. 

Reiki și sistemul imunitar

Modul cum îți trăiești viața, obiceiurile zilnice, îți afectează imunitatea. Aveți un program zilnic rezonabil, dormiți bine? Somnul îmbunătățit este un răspuns frecvent la practica Reiki.

Vă mișcați suficient – mersul pe jos, dansul, yoga, mersul pe bicicletă, alergatul, chiar întinderea de mai multe ori pe zi face diferența. Când vă simțiți bine, când nu sunteți anxioși și copleșiți, când nu aveți durere, aveți mai multe șanse să vă mișcați.

Tot ceea ce mănânci și capacitatea ta de a digera afectează sistemul tău imunitar. Ai observat diverse sunete ce se aud din abdomen sau salivație crescută atunci când practici autotratament Reiki? Acesta este sistemul tău digestiv activat.

Nu este o idee bună să stimulezi pur si simplu activitatea sistemului imunitar  

 

În timp ce oamenii vorbesc adesea despre stimularea sistemului imunitar, iată că nu este întotdeauna mai bine mai mult. Doriți un sistem imunitar echilibrat care face parte din sănătatea generală, nu un răspuns imun inadecvat, nu un răspuns imun necontrolat (ca în furtuna de citokine) și nu un răspuns imun inadecvat.

De aceea, este o idee bună  să folosești suporturi imune botanice întregi (curcuma în loc de curcumină). În timp ce turmericul și alte ierburi se spune că sunt antiinflamatoare, ele sunt într-adevăr echilibrate. Ele ajută corpul să abordeze inflamația, mai degrabă decât să o atace direct, așa cum ar face un medicament.

Echilibrul este o valoare primară în îngrijirea sănătății naturale tradiționale. În fiecare zi, vrem să ajutăm corpul să restabilească echilibrul, astfel încât să poată digera, dezintoxica și auto-vindeca.

Imunitatea naturală este complexă și fluidă, iar realitatea este că sistemul imunitar este legat de sănătatea și bunăstarea generală și puteți face multe pentru a vă menține sistemul imunitar optimizat, începând cu practicarea autotratamentului Reiki. Când practici Reiki, te simți mai bine, funcționezi mai bine și faci alegeri mai bune, care te ajută să rămâi fericit și sănătos. Este atat de simplu.

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

REIJU (INIȚIEREA SPIRITUALĂ TRADIȚIONALĂ) ȘI IMPORTANȚA SA PENTRU PRACTICANȚII REIKI
22 Mar 2021 15:12
Reiki este o practică care se adresează minţii, trupului și spiritului fiind o îmbinare a principiilor ezoterice ce au fost reprezentative în Japonia secolului trecut şi anume: principii ale medicinei tradiţionale chineze, metode...
FOLOSEȘTE ACEST TIMP PENTRU CREȘTEREA TA
22 Jun 2021 11:07
Înțelepții au știut că această perioadă va fi un test dificil pentru umanitate. Plandemia actuală este parte din acest test. Totuși, ar fi această plandemie un lucru atât de provocator dacă nu am fi deja atât de puțin ...
CUM SE FOLOSESTE REIKI PENTRU MATERIALIZAREA INTENȚIILOR?
02 Feb 2021 15:49
Reiki este o modalitate relaxantă și sigură de a infuza energii pozitive și calm în toate aspectele vieții. De obicei se discută despre cum să creați propria cutie Reiki și să o energizați pentru diverse materializări la cursul d...
Cum ne echilibrăm cu Reiki, cu Dana Bălăceanu și Cristian Vasilescu, terapeut - Antena 1 Brasov
21 Aug 2018 16:08 | General
Reiki este o modalitate relaxantă și sigură de a infuza energii pozitive și calm în toate aspectele vieții. De obicei se discută despre cum să creați propria cutie Reiki și să o energizați pentru diverse materializări la cursul d...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!