×

Contul meu

Cum te poate ajuta practica reiki la rezolvarea conflictelor?

22 Dec 2020 15:08 | General | 742 Vizualizari
Cum te poate ajuta practica reiki la rezolvarea conflictelor?

Care este reacția când auzi cuvântul „conflict”? Te îngrijorezi, dorind să eviți conflictele cu orice preț? Tolerezi conflictele, știind că sunt parte a trăirii unei vieți autentice? Aștepți cu nerăbdare unele conflicte din viața ta, ca o oportunitate de a-ți apăra și a-i convinge pe alții că punctul tău de vedere este cel „corect”?

Lucrând cu cupluri în sesiuni de terapie, cei care au pretins că nu au niciodată conflicte între ei au dezvăluit o altă problemă. Cel mai probabil, cineva tăcea când trebuiau luat decizii. Atunci când doi oameni cresc, în două familii diferite, ei aduc de obicei credințe și așteptări incongruente într-o relație de partener pe termen lung sau căsătorie.
 
Adevărata problemă cu conflictele este modul în care două sau mai multe persoane se ocupă de ele - nu că există un conflict între ele, asta face parte din viață. 
 
Familiile noastre de origine ne-au prezentat un model de a rezolva conflictele. Putem aborda conflictele cu furie, țipete etc. Sau ne putem gândi că scopul este să câștigăm cu orice preț, fără a asculta părerile altora. Sau putem decide să nu ne implicăm deloc în proces, permițând altora să ia decizii pentru noi. Cu toate acestea, cel mai bun scenariu este să vedem conflictul ca pe o oportunitate de a ne exprima gândurile despre un anumit subiect și de a găsi un compromis agreabil pentru toate părțile.
 

Folosirea Reiki pentru rezolvarea conflictelor:

Directionarea Reiki pentru rezolvarea unui conflict poate oferi direcție în depășirea lui. Dacă diferența de opinie este între două persoane și ambii sunt practicanți Reiki, acordarea Reiki reciproc aduce calm fiecărei persoane. Dacă doar unul practică Reiki, el / ea poate acorda câteva minute Reiki celuilalt și apoi ei înșiși.
 
Când două sau mai multe persoane sunt implicate într-un conflict, Reiki poate fi trimis situației, ca și cum ar fi o entitate. Acest lucru este util în special pentru întâlniri la locurile de muncă, instituții sau comunități. Un practicant Reiki care lucrează într-un mediu toxic de îngrijire a sănătății a început să trimită Reiki la întâlnirile de conducere. El a constatat că, de la instituirea acestei practici, liderii ascultă acum îngrijorările medicilor, asistenților medicali, asistenților sociali și ale altor angajați din spital.
 
Acest practicant trimite, de asemenea, Reiki în general spitalului, cerând forței Universale a Vieții să binecuvânteze tot personalul în munca sa cu pacienții și membrii familiei lor. El cere Iubire și Lumină pentru fiecare persoană din clădire.
 
Un alt mod de a percepe conflictul este de a-l privi ca o energie pozitivă. Când abordăm conflictele cu mințile și inimile deschise, ne schimbăm perspectiva. Conflictul apare adesea atunci când există o problemă. Accentul ar trebui să fie pe modul în care putem rezolva problema împreună, mai degrabă decât pe „trebuie să o facem așa cum știu eu”.

Reflectând asupra soluționării conflictelor, avem ca exemplu modul în care oamenii se confruntă cu pandemia actuală. În țară, există o mare controversă cu privire la închiderea afacerilor și reglementările guvernamentale. Mulți dintre noi trimit Reiki către cei afectați de boală și membrii familiei, cei care și-au pierdut persoana iubită, lucrătorii din domeniul sănătății și  către oamenii de știință care pot dezvolta tratamente eficiente. Să luăm în considerare, de asemenea, trimiterea Reiki pentru a crea o abordare armonioasă a îmblânzirii acestui virus. Acesta este încă un exemplu cum putem utiliza Reiki pentru soluționarea conflictelor la scară globală!

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

DINCOLO DE ''NOAPTEA ÎNTUNECATĂ  SUFLETULUI'', DE ÎNCERCĂRILE VIEȚII
05 Apr 2021 09:18
"De-aș umbla pe valea umbrei morții, de rele nu m-aș teme." Psalmul 22. Fiecare suflet în evoluția lui trece la un moment dat prin așa numita: ,,noapte a sufletului" și chiar grupurile de suflete. Ce este aceasta? ...
Din seria vindecă-te pe tine însuțI - utilizând energia copacilor
22 Dec 2020 15:19
Copacii sunt foarte puternici în conformitate cu maeștrii taoiști. Pe lângă absorbția dioxidului de carbon și transformarea acestuia în oxigen, copacii pot absorbi și energia negativă și o pot transforma în... ...
Din culisele terapiei Bowen
05 Apr 2017 16:43 | Media
Se scrie mult despre terapia Bowen. Am citit foarte mult pe acest subiect. Nu am gasit până acum un material explicit despre prevenția prin terapia Bowen. După cum bine știu cursanții de nivel master, în terapia Bowen se lucrează du...
Rugăciunea de Iertare în 3 Trepte
18 Feb 2021 10:09
Este primul lucru pe care îl recomand cursanților sau pacienților atunci când îmi cer sfatul în legătură cu relațiile! Începând cu anul 1998 când am aflat de această rugăciune, multe cazuri s- ...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!