×

Contul meu

Cum te poate ajuta practica reiki la rezolvarea conflictelor?

22 Dec 2020 15:08 | General | 457 Vizualizari
Cum te poate ajuta practica reiki la rezolvarea conflictelor?

Care este reacția când auzi cuvântul „conflict”? Te îngrijorezi, dorind să eviți conflictele cu orice preț? Tolerezi conflictele, știind că sunt parte a trăirii unei vieți autentice? Aștepți cu nerăbdare unele conflicte din viața ta, ca o oportunitate de a-ți apăra și a-i convinge pe alții că punctul tău de vedere este cel „corect”?

Lucrând cu cupluri în sesiuni de terapie, cei care au pretins că nu au niciodată conflicte între ei au dezvăluit o altă problemă. Cel mai probabil, cineva tăcea când trebuiau luat decizii. Atunci când doi oameni cresc, în două familii diferite, ei aduc de obicei credințe și așteptări incongruente într-o relație de partener pe termen lung sau căsătorie.
 
Adevărata problemă cu conflictele este modul în care două sau mai multe persoane se ocupă de ele - nu că există un conflict între ele, asta face parte din viață. 
 
Familiile noastre de origine ne-au prezentat un model de a rezolva conflictele. Putem aborda conflictele cu furie, țipete etc. Sau ne putem gândi că scopul este să câștigăm cu orice preț, fără a asculta părerile altora. Sau putem decide să nu ne implicăm deloc în proces, permițând altora să ia decizii pentru noi. Cu toate acestea, cel mai bun scenariu este să vedem conflictul ca pe o oportunitate de a ne exprima gândurile despre un anumit subiect și de a găsi un compromis agreabil pentru toate părțile.
 

Folosirea Reiki pentru rezolvarea conflictelor:

Directionarea Reiki pentru rezolvarea unui conflict poate oferi direcție în depășirea lui. Dacă diferența de opinie este între două persoane și ambii sunt practicanți Reiki, acordarea Reiki reciproc aduce calm fiecărei persoane. Dacă doar unul practică Reiki, el / ea poate acorda câteva minute Reiki celuilalt și apoi ei înșiși.
 
Când două sau mai multe persoane sunt implicate într-un conflict, Reiki poate fi trimis situației, ca și cum ar fi o entitate. Acest lucru este util în special pentru întâlniri la locurile de muncă, instituții sau comunități. Un practicant Reiki care lucrează într-un mediu toxic de îngrijire a sănătății a început să trimită Reiki la întâlnirile de conducere. El a constatat că, de la instituirea acestei practici, liderii ascultă acum îngrijorările medicilor, asistenților medicali, asistenților sociali și ale altor angajați din spital.
 
Acest practicant trimite, de asemenea, Reiki în general spitalului, cerând forței Universale a Vieții să binecuvânteze tot personalul în munca sa cu pacienții și membrii familiei lor. El cere Iubire și Lumină pentru fiecare persoană din clădire.
 
Un alt mod de a percepe conflictul este de a-l privi ca o energie pozitivă. Când abordăm conflictele cu mințile și inimile deschise, ne schimbăm perspectiva. Conflictul apare adesea atunci când există o problemă. Accentul ar trebui să fie pe modul în care putem rezolva problema împreună, mai degrabă decât pe „trebuie să o facem așa cum știu eu”.

Reflectând asupra soluționării conflictelor, avem ca exemplu modul în care oamenii se confruntă cu pandemia actuală. În țară, există o mare controversă cu privire la închiderea afacerilor și reglementările guvernamentale. Mulți dintre noi trimit Reiki către cei afectați de boală și membrii familiei, cei care și-au pierdut persoana iubită, lucrătorii din domeniul sănătății și  către oamenii de știință care pot dezvolta tratamente eficiente. Să luăm în considerare, de asemenea, trimiterea Reiki pentru a crea o abordare armonioasă a îmblânzirii acestui virus. Acesta este încă un exemplu cum putem utiliza Reiki pentru soluționarea conflictelor la scară globală!

Share:

Comentarii

Adauga comentariu

Citeste si

Reiki vs Bioenergie vs Terapia Bowen
10 Jun 2017 21:07 | General
Care dintre aceste terapii este cea mai bună? O întrebare care apare des din partea pacienților și a cursanților la clinică. Dacă e să te iei după cei care promovează cursuri la care poți învăța aceste terapii nu e bine să...
Apa infuzată cu Reiki
22 Oct 2020 21:18 | General
Apa are un rol important în menținerea sănătății, vitalității, stării de bine. Cu toții am observat că energia noastră este scăzută atunci când suntem însetați. ...
IMPORTANȚA SCANĂRII NUMITĂ BYOSEN ÎN TERAPIA REIKI!
22 Mar 2021 19:37
În general vorbind, faza de tratament a ședinței profesionale de Reiki începe cu scanarea energică sau byosen și se desfășoară după discuția dinaintea ședinței, atunci când clientul este situat confortabil pe masa Reik...
Rolul glandelor endocrine în organism
06 Nov 2020 21:22
Știm că în terapia și practica Reiki chakrele, corespondentul glandelor endocrine la nivelul biocâmpurilor joacă un rol important. ...

Daca intampini probleme si ai nevoie de mine,

Sunt aici sa te ajut!